Harsbehandeling

Wat is harsen?

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Harsen wordt soms ook wel waxen genoemd. Harsen en waxen is precies hetzelfde. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Het verschilt per persoon hoe lang het haar wegblijft, afhankelijk van de natuurlijke haargroei. Na de eerste behandeling begint het haar na ongeveer 3 weken weer zichtbaar te worden. Wanneer u zich vaker laat harsen zal dit oplopen tot maximaal 8 weken of zelfs nog langer. Gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken voordat het haar weer zichtbaar wordt. Als u zich laat harsen moet u nooit tussendoor uw haar gaan scheren.

Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren na een tijd dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte haarpunt, zodat je in tegenstelling tot bij scheren, nooit harde stoppels zult hebben na het harsen.

Vloeibare hars

Vloeibare hars wordt verwarmd en vervolgens met een roller zo dun mogelijk op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Vloeibare hars blijft dun van samenstelling en wordt met behulp van ontharingsstrips verwijderd.

Hoe lang moet het haar zijn om geharst te kunnen worden?

De optimale lengte van het haar om te harsen is ongeveer 0,5 tot 1,5 centimeter. Wanneer het haar korter is zal de hars hier niet goed aan hechten en dus ook niet goed vanaf de wortel loskomen. Als je gewend bent om het haar te scheren dan kun je daar ongeveer 2 weken voor de behandeling mee stoppen. Het is ook mogelijk om het haar zelf korter te knippen, bijvoorbeeld wanneer je het haar niet scheert. Mocht het nodig zijn, dan kan ik het haar natuurlijk ook scheren voor het harsen.