Indiase hoofdmassage

Wat is het

Bij een Indiase hoofdmassage worden schouders, nek, decolleté, hoofd en gezicht heel rustig en met alle aandacht gemasseerd.

Wij beginnen de Indiase hoofdmassage met een korte kennismaking waarin wij eventuele klachten met u bespreken.

Onze hoofdmassage is zacht en diep tegelijk. Wij forceren niets en nodigen u uit om aandachtig de massage van binnenuit te voelen. Tijdens de hoofdmassage hoeft er niets te gebeuren, niets te veranderen. U mag er helemaal zijn met wat er op dat moment is.

Onze Indiase hoofdmassage bestaat uit strijkingen van de hoofdhuid en gezicht en knedingen van nek en schouders waarbij enkele acupunctuur-drukpunten (marma’s) worden behandeld. Wij ronden de Indiase hoofdmassage af met enkele aanrakingen langs de energiebanen richting de voeten.

Een Indiase hoofdmassage is gebaseerd op de Ayurvedische principes waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen 3 types mensen: het Vata-type (lucht), het Pitta-type (vuur) en het Kapha-type (aarde).

Wij gebruiken bij onze Indiase hoofdmassage speciale warme kruidenolie die is afgestemd op het type dat op dit moment bij u het sterkst aanwezig is.

Voor wie speciaal bedoeld

De Indiase hoofdmassage is speciaal bedoeld voor mensen met (regelmatig terugkerende) hoofdpijn of klachten in het gebied van nek of schouders. Deze massage helpt om dit gebied te ontspannen en bewust te ervaren. Hierdoor ontstaat meestal al verlichting en de sensatie dat er meer ruimte wordt ervaren.