Microdermabrasie

Microdermabrasie

Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen. Naar mate we ouder worden vertraagt dit proces en worden er bovendien minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Door bijvoorbeeld de huidveroudering kan er een doffe tint en fijne lijntjes ontstaan. De microdermabrasie behandeling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en huidconditie.

Om de afvoer van de dode huidcellen te versnellen en tevens de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de techniek microdermabrasie voor de volgende indicaties:

  • Futloze, droge en ruwe huid
  • Pigmentvlekken (niet hormonaal)
  • Zonbeschadigde huid
  • Actieve acne huid, vette huid
  • Acne littekens
  • Fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
  • Verstopte, vergrote poriën
  • Littekens
  • Striae
  • Rokershuid

De werking

De huid wordt door middel van (niet chemische) 100% zuivere microkristallen afgeschaafd. De microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens direct weer afgezogen. De huid wordt gladder, er ontstaan minder verstoppingen, de huid raakt beter doorbloed en er wordt in beperkte mate collageen, ofwel het steunweefsel van de huid, aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht.

Na de behandeling

Als u de behandeling heeft ondergaan is de huid rood en kunnen er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig zijn. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg (het lijkt of u flink gesport heeft omdat de huid licht egaal rood is). Meestal gaat de huid na 2 dagen licht schilferen.

Aantal behandelingen

Elke peeling die u ondergaat zal huidverbetering geven en de huid fris en zacht aan laten voelen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waar mee behandeld kan worden. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in het begin van de sessie elke 2 weken te herhalen. Gemiddeld zijn er 5 tot soms 8 behandelingen nodig.

Na de behandeling

U kunt de huid kalmeren en herstellen met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot 3 dagen na de behandeling mogen er geen retinoiden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruikt worden.

In de zomer periode van juni t/m augustus word deze behandeling niet toegepast!

In kuurverband 6de keer gratis.

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly